tiistai 27. syyskuuta 2011

Kun amatööri yrittää sisustaa...

Minulla oli niin ihan paras tapaus pitkästä aikaa töissä. Minähän en ole sisustussuunnittelija eikä minulla ole koulutusta eikä oikein kokemustakaan virallisesti, mutta minulel tuli tapaus, että piti auttaa suunnittelemaan erään perheen koti. Perheen äiti tykkäsi vaaleista sävyistä ja selkeistä linjoista, mutta perheen isä olisi kaivannut vähän tummempiakin sävyä. Pääsin suunnittlemaan sitten perheen kotiin, mitä se olisi voinut olla.

Ensiksi laitoin vähän inspiraatiokkuvia millainen olisi kokovaalea sisustus ja toiseksi millainen olisi koti, jossa esimerkiksi lepotuolit olisivat vähän tummepia, nojatuolit kun hyvin usein tulee kovempaan käyttöön, eikä niiden pintoja voi pistää pesukoneeseen. Tällaiset oli ne inspiraatiokuvat, jotka lähetin asiakkaille.


Sitten piirtelin, miltä ne voisi näyttää asiakkaan kotona. Onneksi netistä löytyi ilmanen pohjapiirrustusohjelma, helpotti hiukan amatöörinkin hommaa. Ehdottelin pääsääntöisesti kulmasohvaa, mutta laadin myös 3 hengen kokonaisuuden, mutta päädyimme kulmasohvaan. Piirtelin myös pari eri järjestystäkin sohvalle, että asiakas tietää saavansa monipuolisen sohvasarjan.



Myymälässäkin napsin vielä muutaman kuvan, että saisin vähän ideaa asiakkaalle "väreillä" leikittelemisestä. Väriskaala oli niukka, vaaleata ja kenties ihan hiukan tummampaa sävyä, joten piti keksiä, mistä saisi vähän lämpöä ja syvyyttä sisustukseen.  


Kaikista ihaninta oli kuitenkin kun asiakas tuli käymään ja sanoi tykänneensä niin paljon kaikista koko vaaleista kuvista, että ensisuunnitelmista huolimatta lepotuolikin tuli vaalealla. Hirvitävästi ei tummia sävyjä tullut sisustukseen, mutta houkuttelin perheen hankkimaan esimerkiksi lapsistaan ison harmaasävyisen Canvas -taulun seinälle. Lisäksi perheelle tulee yksi tummamman harmaa seinä olohuoneeseen. Olen niiiiiiin innoissani tästä sisustuksesta. Itsekin väkisin suunnittelen tulevaa Kuopio -sisustusta ja se tulisi menemään (näillä näkymin) aika lailla tällä skaalalla. Musta-valko-harmaata ja oma ihanainen punainen sohva. Nyt vain pitäisi keksiä, miten tuon beigen sohvan saisi soviteltua harmaa-musta sisustukseen. Kovasti olen mielessäni Bulberry -kuosia pyöritellyt, mutta en ole vielä keksinyt, miten sen saisi parhaiten toimimaan. Ja toisaalta... eihän minulla ole edes vielä sitä kotia. Jospa antaisin sen kodin määritellä, mitä väriä sinne tulisi.

Mutta nyt, oikein ihanaa tiistai-illan jatkoa. Itse alan orientoitua huomiseen vapaapäivään!

- Jaana

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Näin "amatöörin" silmin katsoen, luulen Sinun olevan ihan OIKEALLA ALALLA!
Onnea työssäsi!
Ahti

Anonyymi kirjoitti...

Hienosti suunniteltu on puoliksi ostettu..vai miten se nyt meni :)Ihanaa kun jaksat palvella asiakkaita noin perusteellisesti. Uusi työpaikkasi saa olla onnellinen. Mistä löysit suunn. ohjelman- voisi itsekin leikkiä oman kodin suunnitelmilla
t. helena