lauantai 18. kesäkuuta 2011

Raparperi - valkosuklaajuustokakku

Raparperivillitys eikun jatkuu. Olen jo kyllästynyt kaikkiin äklömakeisiin raparperiohjeisiin, joten kaipailin jo jotain vähän raikkaampaa. Torstaina kun kävelin kotiin Prisman kautta, en voinut olla vastustamatta piipahtaa kaupassa (ensiksi käydä keikistelemässä videokameroille ja sitä kautta käydä kiusaamassa miestäni, toiseksi hakemassa hengähdystaukoa rivakalta kävelyretkeltä ja kolmanneksi käydä hakemassa aineksia tähän kakkuun) hakemassa aineksia tähän kakkuun. Ihan kaikkia aineksia en ihan ulkomuistista muistanut, mutta onneksi pystyi Makelle soittamaan perään, että tuotko vielä sitä suklaata.

Edellen ei ollut ihan niin raikas kuin olisin kaipaillut, mielessäni kun pyörii Caipirinha-juustokakku, mutta on jo oikea askel sinne. Olisi saanut olla vielä vähän raikkaampi tuo kakkuosuus, olisiko sitä voinut maustaa kenties vielä sitruunan mehulla tai vastaavalla. Kaikesta huolimatta, annetaan tähän kakkuun myös ohje, jonka olen sitruunamarengin sivuilta itselleni napannut.

Pohja
200 g suklaapisara keksejä
75 g voita

Täyte
2,5 dl flora vanillaa (itse laitoin taval. kermaa 2dl ja sokeria ja vaniljasokeria)
200 g Keiju vaniljatuorejuustoa (taval. maustamaton tuorejuusto)
5 vartta raparperia (koska ei maistunut vielä tarpeeksi, olisiko pitänyt olla enemmän...)
3 dl vettä
2 dl sokeria
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
Kiille:
Raparperin keitinliemi
3 liivetelehteä

"Murskaa keksit esim tehosekoittimella. Sulata voi ja kaada keksimurujen joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja levitä tasaisesti. Laita pohja jääkaappiin.

Kuori ja paloittele raparperit ja laita veden ja sokerin kanssa kattilaan. Keitä pehmeäksi. Siivilöi raparperit ja keitinliemi erilleen, mutta älä heitä kumpaakaan pois.

Laita 5 liivatetta likoamaan kylmaan veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto, sulatettu suklaa ja keitetyt raparperit. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liivatteet.(Itse otin tipan raparperilientä.) Lisää seokseen ja kaada keksipohjan päälle. Laita kylmään hyytymään.

Kun täyte on hyytynyt, laita 3 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Kuumenna pieni tilkka raparperin keitinlientä ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos lopun raparperiliemen joukkoon ja koko seos hyytyneen tortun päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele ennen tarjoilua suklaapursotuksilla tai tuoreilla mansikoilla, kuten minä. (Ai niin, laitoin ihan vähäsen vihreätä elintarvikeväriä raparperiliemeen, jotta kiilteeseen tuli kaunis väri.)
Tämä oli mielestäni todella hyvää, enemmänkin olisi vielä saanut maistua raparperille. Varsinkin kiille oli todella raikkaan makuinen!"

Kiitos Katrille ihanasta ohjeesta, hyvää oli. Seuraavan kerran kun teen, taidan tehdä pohjan pikkuisen paksumpana ja tuorejuustokerroksen kanssa. Tykkään sellaista isosta kerroksesta. Kiille oli ihan mielettömän hyvää, niin kuin Katrikin sanoi. Päälle voisi hyvin koristella myös limeviipalita, mansikkaa, mintun lehtiä, kiiviä... Jotain ihanan raikasta. Mutta miten sen välin saisi sellaiseksi raikkaaksi myös? Pitäisikö jättää valkosuklaa pois? Lisätä sitruunaa? Mutta tuota kiillettä voisi melkein syödä tuollaisenaankin! NAM!

Nyt on sitten käyty kaupassakin ja palkintolahja käyty ostamassa, joten jos tuntuu että isolle vaaleanpunaiselle mariskoolille olisi käyttöä, sitä voi rueta arpomaan. Siitä on sitten huomenna tarkemmat ohjeet tulossa!

Mutta nyt, oikein ihanaa lauantai-illan jatkoa. Minä alan tuolle miehekkäälle puhua, josko sitä huomenna lähettäisiin tuonne Iisalmen suuntaan käymään rompetorilla. Jaksaisiko sitä siitä lähteä vielä Kuopioonkin asti? Hmmm... houkuttaisi kovasti!

- Jaana

PS. Ensi kertaa viestin jättänyt Päivi... Mää on oikeesti ihan v***umainen tyyppi, emmä oo ollenkaan lämpönen. Äkänen ja vihanen... =DToivottavasti en kuitenkaan sentään! Ihanan iso kiitos kommentista, lämmitti mieltä tosi paljon! Olette ihania, ihan kaikki!! Myös herra Oksa myöskin! =D

2 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Nam, mitä herkkua oletkaan tehnyt!
Kiitokset, Nam!
tuksu

TIINA P kirjoitti...

Olipas herkullisen näköiset kuvat - tekis kahvikupposen kera tosi hyvää vatsalle :)