maanantai 27. kesäkuuta 2011

Aivan LOISTAVA raparperipiirakka

Niin sitten meni se viimeinenkin vapaapäivä ja arki koittaa taas. Jos jotain hyvää, niin kerkesin tehdä tämän äärimmäisen ihanan raparperipiirakan siinä torkkumisen lomassa. Taisinpa jopa torkahtaa kesken piirakanteonkin.. =D Hiljaa hyvää tulee! Ja niin tulikin!

Ei voi sanoa muuta kuin, että suosittelen!

Oikein ihanaa maanantaita kaikille!

- Jaana




Muruseos
250 g voita
8 dl vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina
2 dl piimää
1 kpl munaa

Täyte
10 dl raparperia (paloiteltuna)
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 kpl munaa
3 tl vaniljasokeria

Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voisula. Nypi murumaiseksi. Siirrä muruseoksesta 1/4 toiseen kulhoon. Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna. Sekoita taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla peitellylle uunipannulle (35 x 42 cm). Ripottele pohjataikinan päälle raparperit. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään. Kaada seos raparperinpalojen päälle. Ripottele pinnalle loppu muruseos. Paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

•1 prk Mascarponejuustoa
•2 dl vispikermaa
•vaniljasokeria
•tavallista sokeria

Vaahdota kerma ja sekoita se Mascarponejuustoon. Makeuta vaniljasokerilla ja tavallisella sokerilla maun mukaan.

Ohjeet kopioitu suoraan otsikon takaa löytyvistä nettisivuista...

4 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Olen saanut sellaisen sisäisen vision Sinusta, että tuo yllä oleva kuva vastaa sitä täysin!

Makeaa viikkoa!

Anonyymi kirjoitti...

Päältä mansikan makeaa ja sisältä kirpsakkaa... ei välttämättä yhtään huono kuvaus vaan aika osuva mielestäni =D Allekirjoitan täysin!

Anonyymi kirjoitti...

... Sanoo siis Jaana itse ... (Liian aikainen aamu, ei jaksa ajatella!)

Hippokampustaja kirjoitti...

Mansikkaseos? Raparperiseos kaiketi!