perjantai 4. maaliskuuta 2011

Kainuun museo '50-fiiliksissä

Käytiin eilen isän ja Maken kanssa Kainuun museossa katsomassa näyttelyä, joka jostain kumman syystä puhutteli koko meidän perhettä: 1950-luku. Heti kun saavuin ylempään kerrokseen 1950-luvulle, tunsin olevani kotona.

Otteita perusnäyttelystä


1950 -näyttely 

Jaana tahtoo:
Aivan upea tuo pukunurkkaus. Minnekähän minä saisin tällaisen soviteltua? Ei kait me tarvita mitään vierashuonetta.. jos mää tekisin itselleni kunnon vaatehuoneen =D


Oli kyllä hyvin paljon tuttua: rottinkituoli, putki radio, Lokki-valaisin, Pinna -tuoli, Kiurujen Yö -tapetti, Kilta/Teema -astiat... Tässä on vain pieni osa yläkerran kaikesta ihanuudesta, mitä museosta löytyy. Suosittelen ihan ehdottomasti näyttelyä kaikille! Liputhan oli 4 euroa, eläkeläiset 2 euroa ja alle 18-vuotiaat ilmaiseksi!

Pitäisi varmaan tehdä myös bloggaus, jossa vertailisin, mitä meiltä löytyy, mitä tuoltakin löytyi =D Sekin olisi aika pitkä postaus!

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille!

- Jaana

PS. Muistuttaisin edelleen, että kun jätätte kommentin anonyyminä, jättäkää nimimerkki. Paljon on tullut sellaisia "asiallisia" kommentteja, joissa kuitenkin vivahtaa sellainen negatiivinen lataus. En pidä siitä pätkääkään. En tule kieltämään anonyymien kommentinjättämistä, koska silloin rajaisin esimerkiksi serkkuni pois ja pari ystävääni mukana...

Niin ja edelleen, blogin suosiohan mitataan niistä negatiivissa anonyymeissä. Tämä kommentoija ei nyt virallisesti ole negatiivinen, mutta alkaa olla jo vähän sellaista hiipparitouhua, että kohta saa varmaan pelätä henkensä edestä...

5 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Olipas kiva museokierros! Hyvät viikonloput!

Anonyymi kirjoitti...

Juttujasi on todella mukava lukea, varsinkin kun on "vanha suhde" Kainuunkatu 15:sta. Toisten mollaamiset ovat sosiaalisten medioiden kääntöpuoli ja näyttää olevan muidenkin bloggareiden riesana. Kateus on kavala tauti...
Ikävä kyllä side asuntoosi on hyvin hatara - mitä 7-vuotias nyt voi muistaa - eikä meillä ollut silloin edes kameraa. Mutta yhä käydessani kotipuolessa ajelen useinkin Kainuunkadun kautta :) Komistunut on talonne, todellakin!

Jaana kirjoitti...

Anonyymi: Ihana kuulla asunnon historiasta! Muistaisitko onko tuo eräs vessa ollut vielä sininen silloin, oli olohuone silloin jo persikan väriset, oliko puiset lattiat, mitä porukkasi tekivät, kauanko asuitte... Ihan mitä vain haluaisitte kertoa! Mielelläni kuulisin lisää!

- Jaana

jaanakauppinen@yahoo.com

annelipponen kirjoitti...

Hei!
Olen jo jonkun aikaa lukenut blogiasi ja pidän sen rennosta tyylistä. Sinulla on kaunis koti. On tosiaan totta että positiiviseen tekstiin voidaan sisällyttää hyvinkin negatiivinen sävy ja toiset tuntuvat osaavan sen aikas hyvin. Mutta jatka todellakin samaan tyyliin blogiasi. Keväistä päivän jatkoa Sinulle Jaana!

tuksu kirjoitti...

NYT vasta mukamas hoksasin tämän postauksen :)
Ihana näyttely! Ja aika paljon juuri noita asioita oli minun kotona, kun olin lapsi :) (syntynyt 40-luvulla)
Kiitos tästä ihanasta postauksesta.
Ota se linja, että poistelet inhottavat anonyymit/heidän palautteet. Jollain on tarve vängällä pahoittaa mieliä.
Sinulla ON ihana koti, Ihana Blogi ja Ihana tyyli kirjoittaa!
Kiitos!
tuksu