sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Ne yksinkertaiset herkut...

Joskus ne yksinkertaiset herkut ovat niitä parhaimpia! Eräänä päivänä teki mieli ihan valtavasti pelkkiä uuniperunoita. Vähän rypsiöljyä, pippuria ja merisuolaa NAM! Make halusi ihan välttämättä myös kanaa, mutta itse halusin vain pottuja... nyt tekisi taas mieli ihan valtavasti Pekka Heikkisen puu-uunileipää... oikein mustia kovia reunoja... mmmm.

Ei elämän tarvitse aina olla monismutkaista! Ne yksinkertaiset herkut... Ihan parhaita!

Tänään onkin mielenkiintoinen vapaapäivä. Wanhalla Kerholla on tänään häämessut, joita lähden kuvaamaan tuonne Juhlat Kainuunkadulla -blogiin ja illalla on televisiossa vielä (tai oikeastaan yöllä) Oscar Gaala, joten sellaisetkin pitäisi tänään vielä pitää kotonakin. Sitten pitäisi jossakin välissä vielä pienet kahvikestit viettää, mutta ihan kaikkeen en varmaan edes minä ehdi, vaikkakin olen ollut puoli viidestä ylhäällä... =D

Ihanaa sunnuntain jatkoa kaikille!

- Jaana


PS. Ikuisena leffafanina olen laatinut tuonne Juhlat Kainuunkadulla -puolelle Oscar -teemajuhlat tätä iltaa varten. Käykäähän kuikkaamassa jos haluatte juhlia tai saada ideoita leffailtaan!

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä tuollaisia perunoita sanotaan lohkoperunoiksi ja uuniperunoiksi niitä, joita syödään jonkun mössötäytteen kanssa.

Anna Vee kirjoitti...

Meilläkin nuo ovat lohkoperunoita, mutta uuniperunat taas kokonainen ateria; perunaviipaleita, jauhelihaa/liha-/kanasuikaleita tms. uunivuokaan ja sinne sekaan lihalientä tai kermaa.

Peruna tai peruna, meillä oli toissapäivänä juuri noita! Ja voi että miten käsittämättömän hyvää. Aina mietin miten voi olla mahdollista, että lohkoperunoiden tai muusin muodossa perunoita voi syödä ihan järjettömästi, kun taas tavallisena keitettynä lisukkeena 2-3kpl on maksimi. :D

Jaana kirjoitti...

Kun tarkemmin mietin, lohkoperunoitahan noi on, mutta mitäs ne on ne perunat, jotka laitetaan folion sisään? Niitä olen kutsunut uuniperunoiksi...

Perunat + jauheliha uunissa, jos kokonaisena jonkin sortin kiusaus? muussina+jauheliha.. nyt en muista sen nimeä Lihaperunalaatikko?

Hasselbackin perunat oli kuitenkin sitä, että pottuun leikataan puoleen väliin ja uuniin... Sen muistan kotsantunnilta.

Mutta totta, pelkkiä perunoita ei kyllä jaksa paljoa syödä.

Jouluna tein muutes loistavia uuniperunoita juureksilla.. on varmasti jossain päin joulublogia nähtävillä. Vähän merisuolaa, sitruunaa, juureksia, kaikki keitetään ja vielä uuniin.. NAM! Olisiko ne sitten vaikka Jamie Oliverin perunoita? =D

sä sanot peruna, mä sanon pottu..

tuksu kirjoitti...

Hyviltä näytti, oli-niiden-nimi-sitten-mikätahansa :)
Peruna on kaiken ruuan sielu, sanon minä, ikuinen perunan Ystävä :) Kaikenmaailman riisit ja nuudelit kalpenee kunnon Potun rinnalla. Kainuussa ja Koillismaalla taidetaan ihan yleisesti puhua POTUSTA :)
Hauskaa:)
Mukavaa häämessupäivää :)
tuksu

Mirja kirjoitti...

Perunat kuulostaa herkullisilta, olen huomannut, että tämä talviaika on sellaista, että tekee mieli kaikenlaista terveellistä, vihannekset ja hedelmät maistuu taivaallisilta.

Pekka Heikkinen on mahtava. Meilläkin Kajaanissa käyntirituaaleihin kuuluu ainakin kerran käydä Pekka Heikkisen kahvilassa ja syödä jotkut hyvät leivokset.

Mukavaa viikkoa sinulle :)