maanantai 21. helmikuuta 2011

Lukijoiden mielipidettä kaivataan: Violetin tapetin arvoitus

Mitä tehdä, kun haluaa muunlaisen mielipiteen kuin "laita vaan/laita ite/ihan miten vaan/kuka vastaa"? Kysytään tietysti blogissa lukijoiden mielipidettä! =D

Ostin muutama päivä sitten Aivan Ihanan tapetin Terrasta. Vain yhden rullan, koska haluan olla budjettisisustaja... olihan se sentään kolmekymppiä rulla (tai oikeastaan 20 euroa, kun oli 30% tarjouksessa...). Paikka oli suurinpiirtein tiedossa, että se voisi mennä käytävän päähän, tuohon tilaan, jota emme ole virallisesti vielä ehtineet sisustaa. Nyt en vain osaa oikein päättää, mille seinälle sen laittaisin...

Ensimmäinen vaihtoehto olisi ainoa koskematon seinä meidän käytävässä. Seinä on siitä hankala, että siinä on sähkötaulu, vessan ovi, kylpyhuoneen ovi ja lähimpänä aina kulkuväyliä, johtuen esimerkiksi takaoven sijoittelusta. Siihen aina nuhjutaan vasten ja otetaan tukea ja laitetaan kaikkea nojaamaan. Näistä syistä en ole vielä keksinyt mitään sellaista juttua tuohon, joka toimisi hyvin..


Voisiko tässä harkita kenties samantyyppistä ratkaisua, kuin mitä on tuolla eteisessä? Kenties tapetoisi nurkat/ympäryksen mustaksi, mutta tekisi tähän isolle seinälle kehyksen, jonka sisään laittaisi tuota violettia tapettia? Tähän samaan tyyliin kuin kyseenomaisen käytävän toisessa päässä...


Mikä tässä olisi valkoista, tuolla olisi mustaa, mikä tässä on limettä, tuolla olisi violettia, vähän niin kuin alla oleva kuva...


Vaihtoehto 2 on vanhan mustan tapetin poistaminen, jolloin käytävän yleisilme kenties kevenisi. Suunnittelemani kattolampun varjostimetkin saattaisivat nousta pikkuisen paremmin taustasta. Mitä olette mieltä, säilyisikö käytävän yleisilme kuitenkin tuollaisena tunnelmallisena tummana, vaikka peräseinä olisi vaaleampi kuin nykyinen? Auttaisiko musta lampunvarjostin ja mustat valokuvakehykset luomaan sen violetti-mustan tunnelman?


Jotenkin tuo peräseinä näyttäisi siltä, että se kaipaisi myös kehykset ympärilleen tässä vaihtoehdossa, tulisi jotenkin ryhdikkäämpi/rajatumpi tästä. Silloin se olisi sellainen taideteos peräseinässä. 

Kolmas vaihtoehto olisi vanhan vaalean tapetin poisottaminen ja sen tilalle violetin laittaminen. Näin olisi sellainen tumma tunnelma, musta-violetti sisustus, joka korostuisi erityisesti kun violetille tapetille laittaisi uudestaan mustat valokuvakehykset. Mitä mieltä olette, kävisivätkö nämä kaksi tapettia rinnakkain? Onko liian pimeä vai juuri sopivan tunnelmallinen?


Jäin itseasiassa miettimään, pitäisikö minun uudistaa tuo valokuvaseinäkin. Ostaisi lisää nuita isoja kehyksiä ylärivissä ja laittaisi nuita pieniä valokuvia kollaaseittain isoihin kehyksiin... Olisi kenties pikkuisen siistimmän oloinen tuo seinä, ei niin täyden näköinen.

Siinä on minun vaihtoehtoni, onko Teillä muita ideoita? Mitä olette näistä mieltä? Tekisi niin mieli tarttua tuohon liisterisiveltimeen, mutta kun en osaa päättää... Pahin kaikista!

Ihanaa maanantaita kaikille ja iso kiitos mielipiteistänne etukäteen!

- Päättämätön Jaana

5 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Mä taisin kallistua vaihtoehto 2. suuntaan. Valoisuus eteiseessä antaa koko kodista valoisan tunnelman, luin juuri FENGSHUI-kirjastani, kun oman eteiseni tapettia suunnittelin.
MUTTA: jokaisen koti on niin oma, ettei sun tartte kenenkään mielipiteitä kuunnella. Itse vaan ei erityisemmin mustaa harrasta, se kun nielee valon kitaansa ja silti se vaan on niin musta. Tyylikä's kylläkin :)
Mukavaa viikkoa sinne
tuksu

Riitta kirjoitti...

Miusta toi kehys idea olis hyvä, mutta noin pienessä tilassa tuo musta ei ehkä toimi ja kannattas vaalentaa tilaa.Tulis kevyempi tunnelma.
Tosi kaunis muuten toi tapetti :)
iloa suunnitteluusi !

Pike kirjoitti...

Mahdottoman vaikea hahmottaa tuota koko tilaa, mutta se mielikuvan, jonka siitä sain, perusteella, ajattelisin itse, että tekisin tuon lilatapettiseinän just samoin kuin lime-seinänkin ja samalla seinätaustamaalilla, samalla listoituksella siihen pitempään seinään. Antaisin mustan tapetin olla ja mustaraamiset kuvat lilalla uudella seinällä, ehkä tuonne mustaan seinään voisi oven päälle laittaa lilakehyksisiä kuvia yhdistämään nämä kaksi seinää toisiinsa.
Jännää odotella mihin päädyt! Sie olet niin ihanan rohkea sisustaja, tykkään!

Pike kirjoitti...

Toivottavasti en "tallo tontillesi", mutta oli nuo seinävaihtoehdot niin koukuttavia, että täytyi kokeilla! Tuotokseni löydät blogista.

Hyvää yötä ja kauniita unia!

Jaana kirjoitti...

Pike, oot ihana <3

en todella pistä pahakseni, toi oli ihana veto! Jesh! Piti heti käydä tutustumassa tohon olioboardiin, kun noin näppärästi saisi kaiken nähtä!