sunnuntai 5. joulukuuta 2010

Remppapiiras

Kyllä se mullakin joskus osaa kohdalleen nuo arvaukset! Pääsin jatkamaan töitten jälkeen vessan tyhjennystä. Betonipohja näkyy jo! Tuossa huomenillalla varmaan saan jo kaiken ylimääräisen purun pois pohjalta, jotta maanantaipyhinä voisi sitten vaikka paikkailla seinän reikiä... miehet eivät kuitenkaan ala millään muotoa tuota rautaputkea lyhentämään näin lyhyellä varoitusajalla =D Mutta täytyy sanoa, että olen kyllä harvinaisen tyytyväinen itseeni. Mä olen lähes kokonaan purkanut meidän vessan raunioiksi. =D


Pari iltaa sitten katsoin kun naapurin tyttö kävi meillä paistamassa jauhelihansa ja piirakkansa (pitkä, surullisen hauska tarina huonoista kiinnityksistä ja alvariinsa simahtavista sulakkeista). Kuolaten katselin sitä piirakkaa ja päätimme Maken kanssa kokeilla kanssa. Eihän siitä mitenkään maailman kauneinta tullut, mutta voi että oli hyvää. Lehtitaikinaa, jauhelihaa, fetaa, juustoa, paprikaa, tomaattia ja sipulia... Mmmmm!  Olisi tehnyt mieli syödä vielä paljon enemmän, mutta ei napa vetänyt enää enempää! =D


Mutta nyt, oikein rauhaistaa adventtisunnuntaita! Itse alan valmistautua töihin lähtöön, mutta teille kaikille muille olkoon päivä täynnä lämpöä ja nautinnollista sunnuntain viettoa!

Edit: Yleisön pyynnöstä laitetaan vielä piirakan ohje. Pahoitteluni tästä hyvin yksinkertaisesta ohjeesta, mutta en ole Kati Nappa saati Gordon Ramsey. Lisäksi meillä tehdään ruokaa pitkälti fiilispohjalta paljoa mittailematta... =D

Ainekset:
1 paketti lehtitaikinaa
Paketti jauhelihaa (250-400 g riippuen miten muhkean haluaa)
1/4 - 1/2 sipuli
Mustapippuria, grillimaustetta, suolaa, tacomausteita... millä haluaa jauhelihansa maustaa
1 keltainen paprika
pari keskikokoista tomaattia
1 paketti fetajuustoa
pari kolme "hyppysellistä" raastettua juustoa

1. Aukaise lehtitaikina sulamaan pellille
2. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla, mausta mieltymystesi mukaan. Itse tykkään mustapippurista ja suolasta, kokeiltiin kerran myös tacomausteella.. itse tykkäsin perinteisestä enemmän.
3. Paloittele paprika, tomaatit ja feta
4. raasta juustoa noin 1-1 1/2 dl
5. Kun taikina on sulanut ja on taitettavissa ilman että katkeaa, laita jauheliha puolikkaalle taikinalle. Jauhelihan päälle kasvikset, fetat ja juustoraaste ripoteltuna. Älä laita täytettä ihan reunoille asti, jotta voit sulkea piirakan kiinni vielä. Vrt. Pasteijoiden teko.
6. Kun kaikki on kyydissä, taita "maustamaton" puoli taikinasta "mausteiden päälle  ja painele kiinni reunoilta. Koristelun vuoksi leikkasin itse vielä kannen päälle pari vekkiä. Päälykantta en voidellut mitenkään.
7. Paistetaan paketissa olevien lämpötilojen mukaan niin kauan, että pintä on kauniin kullan keltainen/kypsä. Ja ihana tuoksukin sen paljastaa, koska piirakka on valmis.

Hassu juttu muutes tuo "kauanko uunissa". Itse en ikinä katsele kelloa, kauanko jokin on ollut uunissa (pitäisi varmaan opetella). Itse tuoksuttelen aina. Kun ilmassa on ihana tuoksu, ruoka on valmista. Jostain syystä toimii aina!

Toivottavasti oli edes vähän apua. =D

- Jaana

HOX HOX HUOM HUOM!!!!
Anonyymi, joka sanoit asuneesi tässä asunnossa 70-luvulla!!! Olisiko sinulla mitään kuvia asunnosta? Ja antaisitko yhteystiedot, esim. sähköpostin tai puhelinnumeron, samalla haluaisin kysellä sinulta vähän ekstraa vielä siitä ajasta!
jaanakauppinen@yahoo.com tai 050-523 74 23 (jätä mieluiten tekstiviesti tai viesti vastaajaan, saan ne parhaiten)

Iso iso ISO kiitos etukäteen! 

7 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Mukavaa työpäivää sinne, Jaana! Me lähdetään vaarin kanssa nautiskelemaan viime vuoden joululahjaa....Nokian Kylpylän lahjakorttia :)
Palataan! ja intoo remppaan, sitä tehdään täälläkin...kun se joulu taas lähestyy :) eteistä meillä
tuksu

Anonyymi kirjoitti...

Löysin eilen blogisi. Kuinka haikea olo tulikin... olen asunut teidän talossa (asunnossa) 70-luvulla pienenä ekaluokkalaisena. Silloin talossa asui paljon vuokralaisia pienissä yksiöissä. Ja voinpa vielä muistaa tuon pienen wc:kin. Mukavaa remontointipäivää!

Sarppu kirjoitti...

Kiitos samoin, tuli nälkä :)

Anonyymi kirjoitti...

Lukijat-widgetissä tulee otsikkona piirakka ja näkyy tuo vessanlattiakuva epäselvänä. Oli pakko tulla tarkistamaan, että olitko tosiaantehnyt noin ruman näköistä piirakkaa! :P Ei ollut, totuus paljastuikin vasta vähän alempaa. Nami.

Ja onnea kylppäriremonttiin. Miehet+remontti= yhtälö perseestä

Ruusa kirjoitti...

Noniin,sitähän se tiesi.. ;D
Herkullinen piirakka, tuota vois kokeilla meilläkin!

Mukavaa työpäivää ja jaksamista remonttipuuhiin! :)

Anonyymi kirjoitti...

Kokeilin piirakkaa ja tuli ihan älyttömän hyvää! Suosittelen.

Outi

Anonyymi kirjoitti...

Jakaisitko tuon herkullisennäköisen piirakan ohjeen hieman tarkemmilla ohjeilla? Lurps, niin makoisan näköistä!