keskiviikko 3. marraskuuta 2010

Masca - vuoristomuulin päätepaikka

Tämä on kuin loputon diashow, joka on verrattavissa tikkujen työntämiseen kynnen alle! =D Ei voi mitään, näitä kuvia on vielä varmaan toista tuhatta!

"Masca, pieni kylä Tenovuoren syrjäisessä kolkassa on kuin oma maailmansa. Vuosisatojen ajan kylään pääsi vain patikkareittiä vuoristomuulilla, mutta nykyisin kylään johtava mutkainen tie on päällystetty. Jo pelkkä ajomatka Mascaan on elämys."

Joo-o. Kieltämättä hikisesti kahden auton mentävä tie, joka mutkittelee kuin permanentattu hius oli jo kokemuksen arvoinen! Yhden asian unohti vain opasvihkonen sanoa: Masca on tätä nykyään turistirysä! Kun päästiin viimein perille perillä oli kolme linja-autoa ja parisenkymmentä (ainakin!) autoa. Se siitä pienestä ja idyllisestä kylästä. Mutta Mascan taloista sai kuitenkin otettua paljonkin kuvia!

Minua kyllä pelottaisi asua talossa, jonka maan alta menee iso ontto putki... Kuva on matkan varrelta, ei vielä Mascasta.

Naapurisaaren huippu

Näitä löytyi pitkin matkaa ja aikalailla paljon. Onko nämä tiellä kuolleiden merkkejä vai pyhimyksiä, osaako kukaan sanoa?

Tuo spagetti, joka kiemurtelee mäeltä toiselle oli tie... =O

Nämä jatkuvat ristit eivät oikein auttaneet mieltä rauhoittumaan, kun suikkelehdittiin pienellä Volkswagen Pololla menemään...

Masca

Ihana...

O-kkei... Miten tosta ovesta päästään sisään, kun porras on eri kohdassa kuin ovi ja ovikin on vain puolet siitä, mitä se yleensä on?

Mascan vahti

Tämä nousi vastasi suurinpiirtein Puijontornin nousua... Älytön! Miten rinteen asukkaat olivat uskaltaneet ajaa Renaulttinsa tuonne? Varsinkin kun ei ole kaiteita eikä mitään! Täytyy kyllä luottaa jarruunsa todellakin!

Jossain ihan muualla...

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toistatuhatta... Ei kai meidän tarvitse kaikkea katsoa...

Jaana kirjoitti...

=D

Ehkä! No ehkä ei.... =D

Marielisa kirjoitti...

Jaana, anna tulla vaan!
Minä ainakin fiilistelen näiden kuvien myötä sekä viime talven reissuamme että tulevaa talvilomaamme Espanjassa! Voih, vielä 4 kk odotettava...

tuksu kirjoitti...

Ihania kuvia!
Nuo pienet "kirkot" ovat sellaisia muistomerkkejä, joita rakennetaan, kun joku rakas, läheinen kuolee liikenneonnettomuudessa tiellä. Sinne omaiset vievät kynttilöitä ja kuulemma juhlapäivinä jopa viinipullon, (en tiedä, kuka ne viinit juo)
Myös Kreikassa on tuo sama tapa...
Kauniita ovat, ihan kuin nukkekotien kirkkoja :)
Lisää vaan ihania kuvia!
tuksu