tiistai 27. heinäkuuta 2010

Kellot näyttää Ikea -aikaa

Eilen jo kommenteissa mietittiin Ikeasta ostamani kolmen kellon kohtaloa ja hippokampustaja arvasikin jo lähelle, että eri kaupunkien aikojahan se alkaa näyttää. Vastakommentissa vihjailinkin, että oma versioni on hiukan kiero, ovela jopa savolainen. Kellot taitaa olla enemmän sisäpiirivitsi, vitsi itseäni kohtaan, mutta kerrotaan se muillekin, jospa muutkin saavat siitä naurut.


Työkaverit naureskelevat minulle, että kukaan muu ei käy Ikeassa yhtä usein kuin minä. Pakkohan siis yksi kellonajoista oli osoitettava Haaparannan Ikean aikaa eli Ruotsin virallista aikaa. Kotini kuitenkin on Kajaani, joten pitäähän jonkin ajannäyttäjän näyttää paikallista aikaa. Viimeinen kello osoittaakin Sukevan aikaa, koska puolet sukujuuristani ovat Savossa, mistäs muualta nuita Kauppisia oikein tulisikaan...


Mutta miksi Sukevan kello on 15 minuuttia valtakunnan aikaa myöhässä? Vitsi siitä on kellon katsojalla, kirjaimellisesti. Kellon katsoja saa itse keksiä vitsin siitä. Elääkö Sukeva omaa aikaansa vai onko Sukeva (hiukan) aikaansa jäljessä, vai onko se Akateeminen vartti? Tietysti voihan Sukeva olla myös liki vuorokauden edellä menossa muita, mutta onko se savolaisella mahdollista?

Minkäs vitsin sinä siitä keksit?

Tämmöinen oli Ikea kellojen kohtalo. Edelleen hiukan harmittelen, että kellot tuli maksamaan likimain 45 euroa yhteensä, mutta täytyy sanoa, etten jaksa sitä katsellessa paljoa harmitella. Tästä tuli minun mielestäni hieno!

Joskus on vain osattava nauraa itselleen! Huumoririkasta tiistainjatkoa kaikille! Huomenna kenties muita Ikea -ostoksia käytännössä!

- Jaana
 

6 kommenttia:

Jenna kirjoitti...

:D

Hipsu kirjoitti...

:D hehee tuli tosta kellonajasta niin mieleen mummoni lausahdus "Minä kuuntelen sujuvasti kaikkia kieliä,mutta en puhu kuin Savvoo, hiljoo ja kovvoo!"
Hauskaa tiistaita! :D

ps. meillä on tuo sama ikean kello eteisessä ja se on niin tosi kiva, että vaikka se ikean kelloksi on ehkä hivenen arvokkaampi kuin muut siellä niin kyllä se niin ihanan näköinen on, ettei kyllä kannata harmitella noihin kolmeen mennyttä rahasummaa ;).

marika kirjoitti...

:)) Hauska idea! Hieno on koko seinä!

Ruusa kirjoitti...

Ajattelin mielessäni jotain tämän suuntaista,mutta tätä en osannut odottaa! ;D Huippu!

Se ei oo savolaisilla niin justiinsa tuo homma ;)

Loistavaa,tästä huumorihommasta minä tykkään!!

Marielisa kirjoitti...

Hih, kiva kelloidea!

Tänään muuten vein junalle savolaisen anoppini, joka palasi takaisin sinne Kajaaniin vietettyään meillä viisi vrk...sain siis taas annoksen savolaisuutta minäkin :)

Onpas tutun näköiset kuvat edellisessä postauksessa - harmi, kun 'reissattiin ristiin', itse kun olimme juuri teidän täällä käyntinne aikana Tampereella ;))

Ahti kirjoitti...

Oot ihan "hassu" nainen keksimään kaikkea kivaa!

En oikein keksi mitään jatkoa tuolle vitsiketjulle. Mietin vaan, mitä kello mahtaisi näyttää täällä Hämeessä?

Jatkosotakin käytiin siksi, että hämäläisetkin ehtisivät mukaan!

Terveisin Huittulan hämäläinen Sääksmäeltä