lauantai 26. kesäkuuta 2010

Juhannus 2010

Naureskelin miehelleni eilen, että ensin kerron blogissani, etten vietä juhannuslomaa, joten blogeilu jatkuu tavalliseen tapaan ja silti en eilen postannut mitään =D

Tänään tehdään jotain minulle poikkeuksellista. En ole pitänyt sellaista "päivä Jaana elämästä" tyyppistä blogia, vaan keskittynyt yleensä siihen sisustukseen ja ruokaan.. Nytpäs pääsette katsomaan kuinka Jaanan todellinen juhannus meni =D

Meillä olikin eilen aikalailla dramaattinen alku aamulle. Siinä 4.15-4.30 heräsin siihen kun sellainen palaneen haju alkoi tulla makuuhuoneeseen. Ajattelin ensimmäisenä, että jossakin palaa paperia. Haju oli hyvin voimakas, joten oli pakko lähteä tutkimaan ja hetken tutkittuani huomasin, että meidän terassilla oleva rottinkisen sohva pehmuste savuttaa valtavasti.



Yläkerran tytön kaveri oli sitten kännipäissään heittänyt kytevän tupakan ikkunasta suoraan meidän pehmusteelle. Oli samalla heittänyt myös tyhjän tupakkapussin ja leikkele rasian... En ala mäkättämään nykynuorisosta, koska mielestäni olen nuori itsekin, sanon vain, että kun toisille annettiin älynlahjoja, toisille annettiin kauhalla ja toisille maustemitalla! VOI V***U! Anteeksi kielen käyttöni, mutta jessus sentään! Käsikin asukkaan hälyttämään kaverinsa paikalle, jotta pääsen herktomaan hänelle vähän totuuksia, mutta oli sen verran viksu, ettei jättänyt kännykkäänsä päälle...

No, päivä lähti käymään ja minähän olin ennen kuutta jo sellaisessa täpinässä, etten pystynyt enää nukkumaankaan. Päätin alkaa leipomaan raparperiluomuksia (joista odotettavissa siis oma raparperipostaus lähiaikoina). Loppujen lopuksi painelimme sitten mökille (siihenkin sopi muutamia vaiheita, kun isä unohti avaimensa pois kyydistä ja soitti mökiltä, että toisitteko ne... porukat saivat ottaa aurinkoa terassilla puolituntia ennen kuin pääsimme paikalle.) En malttanut olla ottamatta kuvia matkalta kun aurinko paistoi niin ihanasti!


Mökilläkin aurinko paistoi ihanasti ja oli kaiken kaikkiaan vallan ihana ilta! Ellukin "oppi" uimaan ja sitä ei oikein meinannut saada pois järvestä (siis tuo ruskea koira). Santtu on vesipeto jo muutenkin, joten näillä kahdella koiralla oli kyllä hauskaa!





Siinä sivussa lämmiteltiin saunakin ja meidän isä sanoikin, että tuore saunavasta se olla pitää juhannuksena, muuten ei juhannus ole juhannus. Itse olin niin tyytyväinen että pääsin puusaunaan ja pesemään tukan järvivedellä, että unohdin koko vastaa käyttää. Toimme omamme tänne kaupunkiin, pidetään pikkujuhannus täällä sitten!

Voi että minä rakasta tuota saunaa. Saunan lasiovien läpi näkyy kaunis Saarisjärvi. Saunan lauteilta kuunneltiin Kuikan ja olikohan se kenties Sorsa se toinen... IHANA!


Santtu kulki koko ajan kivi suussa, sille olisi sitä pitänyt viskata alati. Välillä yritettiin pistää kivikin piiloon, mutta se ei luovuttanut..

"Se on ihan tuossa kielen päällä..."

Make kun on niin hyvä laittamaan ruokaa, sai luvan toimia grillimestarina.


Ellusta tuli heti kättelyssä meidän isän kaveri. Isä on kova uimaan ja olikin ainut joka uskaltautui uimaan asti järvessä. Ellulle meinasi välillä tulla vähän hätäkin kun katseli, että pappa on keskellä järveä eikä meinaa tulla pois sieltä. Aina lähti uimaan isää kohti, tuli takasi, vikisi, meni takaisin kohti, mutta käänty taas. Pitkään polskivat kummatkin siellä..


Aamupäivällä tapahtui vielä hassu juttu. Kun me pari päivää sitten käytiin Maken kanssa kaupassa, katseli Make siinä lakupussia ja ehdottikin. Nyrpistelin hiukan naamaani ja totesin etten halua. Make korjasi, että se tulisikin äidilleni. Make otti pussin sitten sitä. Seuraavana päivänä lähdettiinkin mökille. Heti kun perille päästiin äiti selitti, että olisitte tuoneet lakua samalla. Itselle tuli sellainen "d'oh"-tunne, että miksi en ottanut siitä ikkunalaudalta sitä pussia, mutta Make sano, että se oli ottanut sen pussin mukaan. Olisitte nähneet meidän äidin ja isän ilmeen. Kukaan ei ilmoittanut, että pitäisi tuoda, Make vain tiesi. Äiti oli myyty ja isä naureskeli, että nyt veti vävypoika pisteet kotiin! Äiti naureskeli vielä, että vävy tuntee hänet paremmin kuin oma mies 43 vuoden ajalta! HYVÄ MAKE! Äitin juhannus oli kyllä pelastettu sillä!

Näihin kuviin ja tunnelmiin, Ihanaa juhannuksen jatkoa kaikille!

- Jaana

6 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

No VOI mikä Juttu!
NYLJE se yläkerran Kolli!
(niin mä tekisin) ja maksattaisin kulut ja vielä hiukan enemmänkin PHYI!
Ja ikuinen parveketupakoinnin kielto! PYH!
Mökillä ON MUKAVAA! Sen näki ja koki noista kuvistasi ja ihanasta kertomuksesta.
KIITOS kun saimme olla mukana:)
Ja hauskaa, vanhempasi ovat olleet naimisissa "yhtä kauan",43 vuotta, kuin mekin:)
ONNEA heille:)
tuksu

Eva-Liisa kirjoitti...

Ensiksi pitää kehua tuota teidän koiraa, se on aivan vastustamaton ja hellyttävä noissa kuvissa!!!:)

Sitten tuohon yläkerran nuoriin.
Voi miten harmillista, että näin pääsi käymään, ja yleensähän ei asukkaissa mitään vikaa olekaan, vaan heidän vieraissa, eivät osaa käyttäytyä ja ovathan he kyllä isäntäväen vastuulla, että vastuu on kuitenkin siellä yläkerrassa. ajatella ettei vakavampaa paloa sattunut, mikä olisi hyvinkin mahdollista ollut.
Kannattaa kuitenkin ravistella tätä yläkerran porukkaa vieraineen!!

Oliko ihan mökillä savusauna? savusanan voittanuttahan ei oo. Mutta kyllä puulämmitteisessäkin saa lupsakat löylyt.

Mukavia jussin jatkoja!!

Hipsu kirjoitti...

Hitsin hitsi, onpa harmillista että yläkerrassa kävi tuollainen vieras :/. Ei sitten voinut jäädä sammuttamaan paloa...ja tulla sanomaan mitä tapahtui sekä neuvottelemaan korvaustavasta. Kyllä ihmiset on törkeän ajattelemattomia.

Hyvää Juhannusta!

Sirutuuli kirjoitti...

Siinä tupakkajutussa olisi voinut käydä vaikka miten huonosti, onneksi ei käynyt!!
Kiitän miekin siitä, että pääsin mökille kuvien kautta :) Meillä kun ei mökkiä ole.
Hyvä vävypoika! Tosiaankin vei pisteet kotiin :)

Mukavaa Juhannuksen jatkoa!

-Jassu- kirjoitti...

Ai hirveä mikä läheltä piti-tilanne!! 8-O Ihan järkyttävää, onneksi oli varjelusta matkassa!

Niin hellyyttäviä nuo kuvat Santusta ja kivestä ♥

Ja kyllä nyt vävypoika tosiaan veti pisteet kotiin, ihme vaisto hällä!

Mukavaa juhannuksen jatkoa teille!

Ahti kirjoitti...

Tämmösiä ne vävyt on!
Nimim. "Kokemusta on!"