tiistai 12. tammikuuta 2010

Kun pakkaspäivänä laiskottaa... / when your feeling lazy in the winter...

Joskus joutuu vain häpeissään tunnustamaan, että laiskottaa. Minua on muutaman päivän jo laiskottanut kotiin päästessäni. Pitäisi käydä kaupassa, mutta kun ei vain jaksaisi innostua. Pitäisi laittaa ruokaa, mutta ei vain jaksa. Pitäisi siivota, mutta... no, se on pakko tehdä kun on koiranpentu, mutta en kyllä siivoa yhtään enempää kuin sen jäljet!

Eilen oli vielä juuri sellainen päivä. Kun kotiin pääsin, ei vain jaksanut alkaaa miettiä ruoka- ja ostoslistaa, vaan nappasin heti kameran käteen, jotta saisin hyvän tekosyyn olla tekemättä mitään järkevää kotityötä. Kajaanissa oli ollut vielä jonkinlainen usva pitkin kaupunkia, joten tuli ihan hauskoja kuviakin. Pennutkin tykkäsivät möyriä pihalla (miksi minä muutes edelleen puhun pennuista, toinenhan on jo yli 6 vuotta...). Siellä ne molemmat peuhasivat lumihangessa päät lumikinoksen alla.

Vaikka oma kehu haiseekin, täytyy sanoa, että meidän asunto taitaa olla koko Kainuunkadun persoonallisin jopa ulkoa päin tällä hetkellä. Kellään mulla ei tunnu olevan mitään voimakkaita ulkovaloja tms. Osittain saatta tietysti johtua siitä, että naapuritalot ovat aikalailla kerrostaloja, mutta kyllä sinne yksi paritalokin sopii joukkoon... ja rivitaloja! Mutta kaikesta tästä huolimatta, meidän kotiovi näyttää jotenkin kuin korvatunturilta napatulta!

Viimein nälkä alkoi vaivata niin paljon, että oli pakko tulla tekemän itselleni ruokaa. Vaikka pakkasessa olikin kaikenlaista varalle, en millään jaksanut enää alkaa sulatella niitä siinä, joten pitkästä aikaa jotain hyvää ja helppoa: Lämpimiä voileipiä. Täytyy sanoa, että vaikka ulkona olisikin ollut kylmä, leivät olivat Mexican -ketsupin ja muutaman jalapeno viipaleen kanssa niin tulisia, ettei talvipakkasista ollut enää tietoakaan. Onneksi oli vielä yksi pannacottakin jemmassa jääkaapissa, niin pääsi oikein herkuttelemaan.

Mutta jos tämä kaikki on tapahtunut jo eilen, miksi en blogittanut niitä? No tietysti siksi, kun ei vain oikein olisi jaksanut.. ja lisäksi Elviira häiritsi minun keskittymistä... On se hyvä, että aina on joku jota syyttää omasta saamattomuudestaan. Syytä aina pienimpiä, niinhän se taitaa aina asiassa kuin asiassa mennä!

Mutta nyt, oikein mukavaa viikon jatkoa kaikille!

- Jaana









I'm shamed to admit that I feel so lazy! I have been feeling lazy few days now. I should go to the store, but I just can't... I should do some cooking, but Just Can't. I should be cleaning, but... well, that I have been doing becouse of the puppy, but I sure will not clean any more or any less then just her messes!
Yesterday was one of those days. When I got home I just didn't get build my energy to ponder shopping list. I just crapped my cam and went to outside to take a photos just to get an excuse to not do anything sensible. In here Kajaani there was a fog over the city for few days so everything looked... blur and it was fun! Even the puppies were excited the photo session and went over their heads... and I mean it, like Emus they put their heads in the píle of snow! ( I wonder why I still call both of them puppies, the other one has turn 6 in the fall...)
Even when nobody wants to hear ones bragging, I have to say I love how our apartment looks from outside. it must be The Most Personal flat in the whole Street! So much christmas lights looking like a Winter Wonderland! It's a shame actually.. I hope the people passing by get a smile on their faces while seeing our flat!

Finally I got so hungry that I just had to come inside to make something for myself. Even when the freezer was half full I was feeling SO lazy that I wanted something just done! So finally, after a while I made warm sandwiches. I have to say that I didn't felt the cold after a toast becouse of the Mexican -ketshup and slices of jalapeno.. Just the way I like it! Thank Goddness I had one pannacotta in fridge to cover so I got something nice dessert with the toasts.

So if all this happend yesterday, why I didn't blogged it.. Becouse I was So lazy.. And Elviiira the cat didn't let me... Yeah, I know. Its always good when you have some great excuse to cover your "I just didn't want to" -attitude!

But now, I wish you all a nice week!

- Jaana

Ei kommentteja: