perjantai 12. marraskuuta 2010

Omenapiirakkaherkuttelua

Koneen perältä löytyi tällaisia leipomiskuvia. Muistaakseni piirakka oli hyvin lähellä fiaskoa, mutta kyllä se silti aika hyvin meni kaupaksi =D


Mitä tässä voisi muuta sanoa, kuin maukasta päivänjatkoa... voi jos tuota piirakkata olisi vielä jäljellä... Mutta parempiin suihin meni alta aika yksikön =(

Otetaanpa itse asiassa keskustelun alle yksi aihe tässä. Eilen sain ensimmäsen "rakentavan" palautteen tuonne joulublogin puolelle Anonyymiltä, joka ei suostunut jättämään nimimerkkiään alle. Mitä mieltä te bloggaajat olette sellaisesta asiasta? Itse tulkitsen aina negatiivisen kommentin niin, että blogini on alkanut saada jo sen verran kannattajia, että vastaan on tullut yksi vihaajakin. Tavallaan "suosionmittari". Kaikkiahan ei voi mitenkään miellyttää. Mutta silti minä itse toivoisin, että negatiivisen kommentin jättäjä jättäisi nimimerkin ja mielellään yhteystietonsakin alle, koska jotenkin on raukkamaista minun mielestäni huudella nettipäätteen takaa ilman nimimerkkiä. Eikö netikettikin sen jo vähän takaa "Älä sano sellaista netissä, mitä et voisi päin naamaakaan sanoa".

Eli kysymys lyhykäisyydessään: Mitä mieltä olette anonyymeista negatiivisista kommentoijista?

Sikäli sääli, etten halua ottaa kuitenkaan tuota anonyymien kommentointimahdollisuutta pois, kun sen viimein hoksasin laittaa päälle. Moni lukija on varmasti sellainen, ettei heillä ole gmailin tunnuksia tai muita keinoja laittaa nimeään alle. Sananvapaus täytyy olla!

Hah! Ei varmasti uskonut eilinen kommentoija tällaista reaktiota asiaan! =D Mulle on kuule turha huudella, huutelen kovemmin vain takaisin! =D Skorpionin viha! Uuuu! *sting*, *nauraa niin että pöksyt ratkee*

- Jaana

11 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Jossain törmäsin, että blogin suosio mitataan nega-anojen määrästä ;)

Eipä sillä, minusta huudelkoot, kunhan eivät henkilökohtaisuuksiin mene. Siinä kulkee minun rajani. Ja saahan ne sitten poistettua jos oikein alkaa nyppimään.

Ruusa kirjoitti...

Asiat voi aina sanoa niin monella tavalla eli voisihan rakentavaa palautettakin antaa ihan asiallisessa muodossa, ettei tarvitsesis "huutelemaan" rueta.
Mutta kyllä siinä varmaan suosiomittarikin raksuttaa,koska mikäs sen pahempi perisynti kun kateus.. :D

Mutta tosiaan henkilökohtaisuuksiin meneminen on sitten jo eri juttu,siihen kenelläkään ei ole oikeutta!

Reipasta viikonloppua!

Sari kirjoitti...

Mun mielestä negatiivisen kommentin alle pitää pystyä laittamaan nimensä tai sitten on parempi jättää kommentoimatta.
Tosin anonyymina se on varmasti helpompaa kirjoittaa jotain negatiivistakin. En kyllä ymmärrä, mitä negatiivista sun blogeista voi kirjoittaa. Ihania kuvia ja mukavia tekstejä.

Hanne Valkoinenleinikki-blogi kirjoitti...

Kyllä negatiivisen kommentin laittajan pitäisi uskaltaa olla sanojensa takana ja laittaa nimensä näkyviin. On raukkamaista toimia tuntemattomana. Täällä koneen takana on niin monenlaista tallaajaa, että mukaan mahtuu tuollaisia ahdasmielisiä ja kateellisia ihmisiä.
Jos jostain blogista ei pidä, ei näitä juttuja ole pakko lukea.
Muutamia bloggaajia on todella syvästi loukattu menemällä henkilökohtaisuuksiin tietämättä paremmin ao. taustoja:)

Mukavaa viikonloppua sinulle, molemmat blogisi ovat ihania:)
-Hanne-

tuksu kirjoitti...

Negatiivisen anonyymin kirjoitus "on kuin hevosen pee veteen putoaisi"
Älä välitä. Itse kyllä estin anonyymeitä kommentointi mahdollisuuden, kun mielestäni blogi on kuin koti, en kotiinkaan halua saada kurkkimaan ihmisiä, joilla muuta ei tarkoitusta ole, kuin pahoittaa kodissa asujien mieli.
Asialla on kaksi puolta, ja jokaisen vaan pitää miettiä itse tykönään..
*halaa Jaanaa*
tuksu

Ahti kirjoitti...

Kuuleppas Tyttönen!
En ole usein joulublogissai vieraillut, enkä ota kantaa kuvakollaaseihin.
Mutta niin paljon olen blogissasi vieraillut, kuukausitolkulla päivittäin, että Sinua aidompaa ihmistä saa etsiä! Sinä uskallat panna itsesi "likoon". Se on parasta blogissasi! Uskalla tehdä niin edelleenkin! Sinä olet oman blogisi pomo.
On kiva, että kyselet mielipiteitä kiinnostavista asioista ja jopa otat niistä "vaarin", mutta Sinä Itse päätät sisällöstä!
Rohkene edelleenkin olla Oma Itsesi!
Myöskin halailevin terveisin Ahti

Anonyymi kirjoitti...

Ymmärsinkö oikein? Eli siis negatiivisen kommentin jättäjä ei saa olla anonyymi mutta jos antaa positiivista palautetta, niin silloin on ihan sama kuka kirjoittaa. Eikö tämä nyt ole vähän typerää? Itse olen sitä mieltä, että jos kritiikki on rakentavaa ja fiksua, niin ihan sama, mikä kritisoijan nimi on. Sama positiivisessakin palautteessa. Ainakin täällä nettissä, jossa suurin osa on kasvotonta informaatiota. Kaikki eivät välttämättä halua nimeään nettiin "julkisuuteen" vaikkapa identiteettivarkaiden pelossa. Jotenkin kirjoituksestasi paistaa läpi se, ettet nyt ottanut sinänsä vaaratonta, joskin ehkä hieman negatiivista, kommentointia kovin hyvin vastaan. Eihän kirjoittaja tehnyt muuta, kuin kysyi noista sun ideoistasi ja kuvituksesta, tietenkin vähän ironiseen sävyyn. Kuulostaa siltä, että positiivinen kommentointi ja palaute on hyvä juttu ja olet siihen tyytyväinen mutta yksikin eriävä mielipide saa sinut riehaantumaan. Ei kovin fiksua. Pahempaakin palautetta on olemassa ja varmaan sitäkin vielä kohtaat. Mukavaa, että olet saanut positiivista palauteta 99%:sti. En nyt tässä ota kenenkään puolta mutta kerroinpahan oman vaikutelmani. Huomaa, että kommenttini on tarkoituksella anonyymi.

Jaana kirjoitti...

Olet oikeassa, että tuollaisen käsityksen siitä saisi, mutta toivoisin kuitenkin että KAIKKI jättävät jonkinlaisen puukstaavin alle. Oli positiivinen tai negatiivinen. Heti pisti silmiin samaisen keskustelun alla eräs anonyymi, joka kertoi rakentavaa palautetta mutta anonyymisti. En viitsinyt alkaa riehua siitä anosta sen takia, ettei nyt ihan natsiksi leimattaisi.

Mutta edelleen olen sitä mieltä, että: "Netissä ei pidä sanoa mitään sellaista, mitä et voi vasten kasvoja sanoa". Jos ei minkäänlaista allekirjoitusta jätä alle, on se vähän sellaista piilosta huutelua. Eihän "allekirjoituksen" tarvitse olla oma oikea nimi ja asuinpaikkakunta sekä hetu, mutta Jokin viite siihen, että onko koko ajan kyseessä sama anonyymi vai eri anonyymi. mies -74 tai "kajaanilainen" tai taivaanrannan maalari.

Sitä minä eniten kuitenkin ihmettelen, että miksi pitää tulla paikan päälle kritisoimaan toisen blogeja. Oletetaan seuraava tapaus: En pitäisi strippiklubeista. Menenkö minä sisään vain kertoakseni, että "No jo sulla on häpyä.. esiintyä täällä" =D Jos en välitä jostain, en mene sinne.

Totuus on kuitenkin se, että blogieni kautta toteutan itseäni. Olen puhelias hölösuu, jolla on suuret suunnitelmat jne. Kaikki mitä laitan nettiin on "minua". Blogi on juuri niin kuin minäkin, yhtä avoin ja "rehevä". Jos joku tulee kommentoimana tyyliin, "eikö sulla oo muka parempaa tekemistä", tai "kaikki mitä teet, on väärin" on loukkaavaa.

Uskokaa, mullakin tekee mieli sanoa monta asiaa päin naamaa, mutta asiakaspalvelussa sitä on oppinut pitämään turpansa tukossa. Valitettavasti kaikilla tällaista sisäistä äänenvaimenninta ei vain ole, ja pitää tulla sitten loukkaamaan toista.

Ja siitä ylireagoinnista. "My room, my mess, my business" Jos sä tuut haukkuu mua kommentilla, mä vetäsen sua cadillacin kokoisella sanasäilällä! Fair play, you started it!

Ja nyt puhekielestäni johtuen, en tarkoita, että "juuri sinä", anonyymi, vaan "sinä" niin kuin yleensä joku joka siinä vastaan tulee. Ette pääse ainakaan siitä nyt repimään.

Mutta silti en ota ano-kommentointia pois. Loppujen lopuksi, SUomihan on vapaa maa ja meitä nyt vain sattuu olemaan joka junaan...

Ahti kirjoitti...

Tsemppiä, Jaana!
Pysy valitsemallasi tiellä!
ahti

Anonyymi kirjoitti...

Do you people have a facebook fan page? I looked for one on twitter but could not discover one, I would really like to become a fan!

Jaana kirjoitti...

Actually, I have a blog in facebook http://networkedblogs.com/followblog.php?name=koti_kainuunkadulla

Not a fan page though

Unfortenately I haven't got my twitter to work.. I just don't get it! =D