perjantai 15. heinäkuuta 2016

Remppa alkaa!

Tänään saimme avaimet uuteen kotiin ja samantien alkoi remontti. Kun muru oli töissä, pakkasin lastenrattaisiin tapetinpoistoon tarvittavat välineet ja läksin kävelemään kohti Kiinteistömaailmaa hakeakseni avaimet. Sieltä sitten uuteen kotiin, jossa minulla oli puolitoista tuntia aikaa  ennen illan menoja. 

Kun teimme vastaehdotuksen vuokranantajalle pienemmästä vuokrasta remonttia vastaan, haaveilin täysin vaaleasta kodista, jossa mustat huonekalut nousisivat kivasti esille. Ensimmäisenä "vasaran alle" joutui tämä huone. 


Onneksi todellisuus ei kuitenkaan ollut ihan näin iso töinen. Selvisi, että yllä oleva kuva on jonkun vuoden takaa ja sen jälkeen huoneistoon oli tehty jo ikkunaremontti. 


Ihana, että ikkunanpokat oli laitettu valkeaksi. Yksi maalausurakka vähemmän tiedossa, nimittäin kyllä tällaiselle kokopäiväiselle äidille olemassa olevillakin tehtävälistoilla riittää tekemistä.

Tarkoitus olisi laittaa kaikki pinnat vaaleaksi lattiaa myöten. Edessä on siis tapettien poisto, seinien tasoitusta, maalausta, ovien maalaus / laminointi / vinyylikalvon laitto / mikä tahansa, mikä päivittää oven värin valkeaksi, ovien nuppien vaihto, katon maalaus, lattiamaton poisto, laminaatin laitto ja jalkalistojen maalaus / uusien valkeiden jalkalistojen asennus. Tehtävää siis riittää.  


Ensimmäinen makuuhuone onkin ainoa huone asunnossa (vessan ja kylpytilojen lisäksi), jossa ei ole parkettia. Meidän budjetilla ei vara riitä edes tämän 12 neliön makkarin parketoimiseen, joten asennamme sinne (toivottavasti) hyvälaatuisen valkean laminaatin. 

Ajan patina näkyy jo huoneistossa. Taitaahan pinnoilla olla jo 30 -vuotta täynnä, joten se salllittakoon. 

Koska murulla on hiukan allergiaa, haluamme helppohoitoiset lattiat, joten makkarin kokolattiamatto saa kyytiä. 

Maisema tällä hetkellä makkarista ei ole järin imarteleva, kun Ratinan kauppakeskusta rakennetaan, mutta parin vuoden päästä (kenties keväällä 2018) meillä olisi sitten hyvät ostosmahdollisuuden ihan naapurissa. Varsinkin sinne tulevaa suurta markettia odotamme innolla, jotta keskustassakin pääsisi tekemään isoja ruokaostoksia edulliesti. 

Meillä tosiaankin oli vain muutama tunti pikkuhemmon kanssa aikaa rempata, josta suurin osa meni vielä pikkuherran viihdyttämiseen. Herra alkoi hiukan hermostua äidin vain repiessä tapettia, kun ei piikuinen oikein osannut nukahtaa vieraassa paikassa, vaikka oli kotoakin tuotu oma peite lattialle. Alkuun sentään päästiin remontoinnissa, tästä on hyvä jatkaa. Huomennakin taidetaan jatkaa pikkumiehen kanssa kahdestaan, kun isukilla on aktiviteettia suunniteltuna työkavereidemme kanssa. 
Onko kenelläkään muutes kokemusta tuollaisista 80 -luvun melamiiniovien päällystämisestä? Näissä on sellainen "reikäinen" pinta, joka matkii muka puunsyyn kuviota olematta sitä ollenkaan. Pohjamaalilla ja pintamaalilla upottaako maali reiät vai jäävätkö ne näkyviin? Entä onko kukaan kokeillut vinyylikalvon laittoa, onko onnistunut hyvin? 

Laitetaan vielä muutama kuva loppu kämpästä, jotta pääsette fiilistelemään meidän kanssa siitä. Siinä asunnossa on niin paljon potenttiaalia! Ja tuo maisema!!

Keittiö / RuokailutilaParveke
2. MakuuhuoneOlohuone (Ja muutama kuva Muikusta)
Vaatehuone


Vessa (ja ei, valokuvan sävyt ei ole pielessä, vessan peilissäon vaaleanpunainen sävy!)
Kylpyhuone / Sauna


Jonkin verran työtä tässä ihanuudessa on, mutta kaikki on sen arvoista! Sijainti on niin loistava, että sen takia kannattaa vähän töitä tehdäkin. Tässä se sitten mukavasti menee loppu äitiysloma ja murun isyyslomakin.

Nyt, ihanaa viikonloppua kaikille, levätkää ja nauttikaa!

- Jaana

2 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Onnea uuteen kotiin!

Anonyymi kirjoitti...

Vanhempien kotona dc-fixasin keittiöstä juuri tuollaisia kaapista mitä makkarissa on. Valitsin vaalean puukuvioisen muovin ja hyvin onnistui.