keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Glögikausi avattu ja analysointi blogin ulkoasusta.

Viimeksi kun kävin kaupassa, en voinut olla ostamatta uutta mustikkaglögiä. Ei siitä ihan jouluinen olo tullut kyllä, mutta kyllä tuo talvi juomasta menee.. Tulisipa äkkiä lähikauppaan se ainoa oikea Valion vaalea glögi. Ja tänä jouluna aion kyllä järjestää sen glögimaistajaisen. Se on pakko! (Nyt se joulufiilistely ilmeisesti alkaa... =D )

Viikonloppuna tuleekin sitten vieraita ja kahden viikon päästä pääsen Italiaan viettämään syntymäpäivääni... Aika ihana lokakuu näillä näkymin tiedossa! Oikein ihanaa 10. lokakuutta, myöskin Aleksis Kiven päivänä tunnettua! 

- Jaana



PS. Keskustelu käy valtoimenaan blogistani ja sen ulkomuodosta, kiitoksia kaikille jotka siihen osallistuu. Erityisen kiinnostuneena otan kritiikin siitä, kuinka kuvien pitäisi olla rinnakain... Aina kun itse käyn katsomassa blogiani näyttää se tältä. 


Eli kuvat olisivat rinnakain. Joku tietysti kommentoi seuraavaksi, että tee niistä kollaasi. Sitäkinhän on tehty itse asiassa, mutta ongelma on siinä, että minulla tuppaa olemaan aina kiire, enkä kerkeä istua koneen ääressä hirmu syvällisesti miettimässä, miten kuvat asettelen, mitkä laitan vierekkäin. Mielestäni se on paljon helpompaa tehdä kun lataa kuvat screenelle, mutta koska toimintatapani häiritsee niin montaa ihmistä, olen pahoillani aiheuttamasta vaivasta, joka kohdistuu hiirikädelle ja lupaan muuttaa tapani. Niin ja sikäli tuo iso yläkuva.. en kommentoi sitä nyt sen enempää, vaikka luoja tietää, mieli tekisi, mutta se on nyt korjattu. Pahoittelen myös siitä aiheutunutta vaivaa. En löytänyt koneen perukoilta enää samaa ihanaa kuvaa, otin ensimmäisen joka vastaan tuli. 

Ja vilpitön kiitos vinkistä isompaa fonttia kohtaan, toivottavasti se on nyt korjaantunut. 

9 kommenttia:

mimon mami kirjoitti...

Fiilistellään vaan. Ensimmäiset pimeän poistajat, tähtivalot ripustettu. Aurinkoista Italian matkaa!

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
En tiedä haluatko tätä kommenttia tähän, mutta poista jos et :)
Oot aika kauan pitänyt blogia, eksyin tänään sinne. Visuaalisen alan ammattilaisena (Graafinen suunnittelu) haluaisin antaa muutaman vinkin (älä ota pliis tätä kovana kritiikkinä, yritän kertoa miten saisit sivuistasi miellyttävämmät lukea). Tämä kaikki tietenkin edellyttää edistynyttä käyttöä, mahdollista asetusten vaihtelua ym. jotan en tiedä osaatko tehdä. Toivottavasti osaat :)

Ensin tuo "otsikko" ja sen tausta. Suosittelisin matalampaa kuvaa, siis niin että leikkaisit korkeutta pois. Ainakin puolet. Tämä siksi, että nyt kun sivusi aukaisee, siellä näkyy pelkkä kuva, mikä ei johdattele lukemaan postauksia.

Sitten valokuvista. Kannattaa luettavuuden takia yrittää asetella yhden postauksen kuvat yhdelle "näytölliselle", korkeintaan puolitoista. Tämä siksi, että on hyvin uuvuttavaa selata ja selata kuvia, jotka on usein samasta kohteesta hieman eri kulmasta/tarkennuspisteestä. Tunnelma tulee kuvistasi hyvin ilmi muutamallakin kuvalla. Kuvia kannattaa asetella vierekkäin ja yksityiskohtakuvia voi hyvin pienentää melko pieneksikin.

Oikeastaan, kävin tässä välissä tsekkaamaan juhlablogin, joka oli hieman paremmin aseteltu.
Tosin sielläkin esim. British Photo Booth-postauksessa oli suoraa sanottuna liikaa samankaltaisia kuvia. Kuvia, joista tulee hyvin samanlainen fiilis. Näitä fiiliskuvia ei tarvitse kuin muutaman, ja niitäkin kannattaa asetella hieman.

Tällä hetkellä blogin selaus on todella raskasta kuvien takia.

Blogissasi on välillä melko henkilökohtainen/lähipiiriote, ja niillehän usein haluaa näyttää kaikki, mutta siitä huolimatta kannattaa karsia!

Kaikella hyvällä :)
Tsemppiä jatkoon!

Jaana kirjoitti...

Kiitos Anonyymi-visuaalinen suunnittelija.

Himskatti, kirjoitin piiiiitkän vastauksen sulle, mutta sitten mun iPhone hävitti vastauksen. Lyhykäisesti sanon vain näin, että osa menee korvan taakse, osa ei. En halua massablogia, haluan omannäköisen ja mua miellyttävän, ja sananvapaudesta en luovu.

Hyvää päivää sulle ja kiitti ilmaisesta update your site -analyysista.

- Jaana, jonka kodista ja elämästä tämä blogi kertoo

PS. Hyvä netiketti vaatii nimimerkin käytön, niin kuin minäkin, kuten lukeekin tuossa kommenttilaatikon yläpuolella! Nyt oon muutenkin jo tunnin myöhässä aamurutiineista, joten moro!

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on kyllä vanhana lukijana pakko esittää eriävä mielipide. Pidän kovasti tämän blogin visuaalisesta puolesta! Kun kuvia on (samasta kohteestakin) useampi, välittyy tunnelma paremmin. En ole todellakaan alan asiantuntija, mutta omaa silmääni blogi miellyttää. En siis missään nimessä toivo, että vähentäisit/pienentäisit kuvia.

En tarkoita tätä minään vastaiskuna anonyymille, koska varmasti hänelläkin oli kommentissaan hyviä ajatuksia. Haluan kuitenkin ilmaista, että eriäviäkin mielipiteitä löytyy. :) Toivon itse, että jatkaisit vaan samaan malliin!

- Elisa

Anonyymi kirjoitti...

Hassua alkaa "neuvomaan" blogin ulkonäöstä ja sisällöstä! Jokainen tekee näköisensä ja sisällöltään sellaisen kun haluaa, ne jotka siitä pitävät lukevat ja ellei pidä voi lukea vaikka jotain muuta.

-Sari

Anonyymi kirjoitti...

Apua,
mihin on hävinneet kaikki sinun nelijalkaiset perheenjäsenesi ja uutiset heistä????Eikös tuosta uutta kotia etsivästä Ellusta pitänyt kuulua jotain ????
Jäivätkö kuitenkin kaikki Kainuuseen???Vai mihin häivisivät???
Tiedusteluterveisin,
Komentoora

PIUZA kirjoitti...

Äh, minä en tekisi kuville mitään. Saapi tulla yhtä paljon kun ennenkin ja samaan tapaan.

Toki jotakuta, joka on alan töissä ja leipänsä ansaitsee voi "ärsyttää" jokin juttu mikä omassa maailmassa on päivittäin jotakin muuta, mutta ei me/minä haluta tän blogin yleisilmeen mihinkään muuttuvan. Piti juuri kommentoida aiemmin, en tainnut sitä tehdä, että hienoa kun pohjaväri muuttui. Sivuista tuli jotenkin "syvemmät! Minuakin on joskus häirinnyt otsikkokuvan koko, mutta ei enää ;)) Yhden jutun haluaisin muuttuvan ja se on kirjasinkoko. Haluaisin että se olisi isompi. Tällä näytöllä nimittäin joutuu hurjasti suurentelemaan kuvaa, jotta teksti on siedettävä. Eikös se ollutkin ennen isompi?

Joku postaus tuli mieleen oikein vahvasti, missä oli paljon maisemakuvia ja samantyyppisiäkin, mutta kyllä siinä vaan "sielu lepäsi, kun niitä kauniita kuvia katseli. Kiitos Jaana, kun jaat niitä!

Mukavaa viikonlopun odotusta!
t.Paula

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

avaampa minäkin tässä nyt sanaisen arkkuni. Olen seurannut blogiasi pari vuotta.

Selvää on, että jokainen bloggaa tyylillään ja kauneus on katsojan silmässä jne.

Mutta mielestäni ala
Itseäni myös hieman häiritsee yläbannerin korkeus. Olisi kiva nähdä heti, onko Jaana postaillut taas jotain uutta kivaa luettavaa ja katseltavaa. Asiaan toki tottuu, mutta tottuuhan sitä moneen muuhunkin asiaan riippumatta siitä, ovatko ne niin hyviä vai ei.

Ja sitten noista kuvista. Kuvasi ovat kauniita ja niitä katselee mielellään, mutta joskus less is more. Itsekin uskon, että kauniit kuvasi pääsisivät vielä paremmin oikeuksiinsa ja pelaisivat kokonaisuutena vielä paremmin tekstin kanssa, kun niitä olisi ehkä hieman vähemmän ja aseteltu rinnakkain. Joskus vähemmän on vain enemmän. Ei kai se mitään maksa, jos kokeilet vaikka ihan vain itseksesi miltä tällainen ratkaisu näyttää. Ainahan sitä soisi, että kiva blogi olisi vielä toimivampi.

Mutta kuten sanottu, kauneus on katsojan silmissä eikä kaikkia voi miellyttää. Ja toisaalta: blogeja on maailma täynnä. Jos jokin asia ei itseä miellytä, voi mennä lukemaan blogeja muualle. Nehän ei tähän maailmassa lopu.

Kaunista syksyn jatkoa sinulle Jaana

toivotteleepi
Tirlittan

PIUZA kirjoitti...

Ei ääni sille, että kuvat on rinnakkais ja kyllä ääni sille, että kuvat on allekain! :) Niin niitä on paljon miellyttävämpi katsoa! terveisin graafiton visualisti♥

Tuo yläbanneri näyttää nyt jäävän keskeneräiseksi tuolla yllä. Tarkoitan siis, että se ei ole koko sivun levyinen, vaan katkeaa. Minun näytölläni kuvaa on 2/3 osaa ja harmaata 1/3 ylhäällä.

Fontti näyttää ainakin omalta koneeltani yhtä pieneltä valitettavasti, kuin ennenkin. Tuo edellisen postauksen fontti on isompi, kuin tämän postauksen ja sitä edellisen. Tulisko uusi fonttikoko näkyviin uuden postauksen myötä, vai miksiköhän ei näytä isommalta?

Hassua, että sinulla näkyy nuo oikealla sivulla olevat kuvat, kun minulla ne eivät näy ollenkaan, koska suurennan näytön kokoa aina täällä ja tulee tuo alavierityspalkki aktiiviseksi. Tosin minulle on uudet kuvat tärkeämpiä, kuin vanhat.

Ja minä lopetan tästä asiasta säätämisen. Olen jo mielipiteeni ilmaissut :D

t.Paula