perjantai 18. maaliskuuta 2011

5. remonttipäivä, tuhoaminen loppunut, rakentaminen alkanut

Eilinen remonttipäivä venyikin hiukan pidemmäksi. Päivähän alkoi 7.15, kun LVI-Aitan (mainos, pitäähän sukulaisten firmaa mainostaa) mies kävi laittamassa uuden lattiakaivon paikalleen. Siinä ei kauaa kestänyt ja samalla vielä irrotti meidän putket ja veden lukijat. Siitä alkoikin sitten odotus. Odotimme aamu kahdeksasta puolille päiville, kunnes kävimme kysymässä, koskas se toisen firman mies tulee täyttämään nyt sen kuopan. Ystävällisesti soittivat Putkifirmasta raksamiehille ja sieltä kertoivat tulevansa kohta. Palasimme yhden aikaan takaisin odottamaan miestä, joka sitten viimeinkin tuli kahdelta. Odotimme siis kaiken kaikkiaan kuusi tuntia, että mies tulee täyttämään kuopan betonilla ja tekemään siiden kaadon. Tunnin homma. Sillä välillä ehtivät jo soittaa LVI-aitastakin ja lähettää miehen irrottamaan meidän patterin, joka piti jäädyttää, että saataisiin irti. Kieltämättä odotus vaiheessa aloimme Maken kanssa ymmärtää, että miksi meille on sanottu monta kertaa, että vessan remppaaminen viikossa ei onnistu, kun "ammattilaisillakin menee siihen vähintään kaksi viikkoa". Menee kait siinä vähintään kaksi viikkoa, jos 8 tunnin työpäivästä 6 menee odottaessa. Hauska oli vielä kaiken lisäksi, kun isännöitsijälle sanoinkin, että ammattimiehethän joutuu pitämään ruokatauot välissä, meillä ei sellaisia Maken kanssa tunneta. Vitsillä sanoin, mutta reiän teko vaiheessa se todistettiin oikeaksi. Älkää käsittäkö väärin, totta kait minä itsekin pidän ruokatauon töissä, mutta kuopan tekovaiheessa mies kävi kaksi vai kolme kertaa tupakilla, kerran vessassa ja kerran ruokkiksella. Toisaalta totuushan on myös, että kuopan kaivaminen kesti 8.30 aina kello 15 asti, joten onhan se ymmärrettävää, jos haluaa hermosauhulla käydä. Mutta kuten sanottua, ymmärrän hyvin, jos ammattilaisillakin kestää kaksi viikkoa. =D Nyt väkisinkin alkaa naurattaa oma ajatusmalli "otetaan vain kaakelit pois ja laitetaan vesieristeet, tiukasti viikossa valmis". Edelleen olen sitä mieltä, että jos olisimme pitäneet siitä kiinni, se olisi onnistunut. Mutta tuo pirun lattiakaivo... prkl. Mutta positiivinen puoli kylppärissä on nyt se, että se on niin tuhotussa vaiheessa kuin se voi vain olla. Nyt alkaa rakentaminen!

Siinä välissä kun odottelimme betonin valajaa saapuvaksi, minä kerkesin jo saumoittaa keittiön toisen seinän. Kivet meillä ei riittänyt kuin toiseen seinään ja yritin sanoa Makelle, että laitettaisiin mustaa kiveä toiselle seinälle, mutta oli kuulemma liian räväkkä vaihtoehto. Kun sitten viimeinkin eilen oli miehet lähteneet puoli neljältä, lähdimme ajelemaan Oulun Bauhausiin hakemaan lisää vaaleata luonnonkivimosaiikkia. Moni nyt ajattelee, että olipas siinä järkeä läheä hakemaan kahta neliötä kiveä Oulusta, mutta kun kerron paljonko sama kivi maksoi K-raudassa, ymmärtänette varmaan. Jokikivi/luonnonkivimosaiikki/ pyöreä pikkukivilaatta/miksi sitä haluaa kutsua, maksaa 200 euroa /laatikko K-raudassa ja niitä olisi tarvinnut vielä kaiken lisäksi kaksi, jtoen loppusumma olisi ollut 400 euroa + rahti 20 euroa. Sama kivi Bauhausissa maksaa 3,95 /laatta. Laatikossa on muistaakseni 11 kappaletta, eli 43,45, joten kaksi laatikkoa maksaa alle 100 euroa. Sanoisin kyllä, että mieluummin satsaan 100 euroa laattoihin ja 60 dieseliin, kuin 400 euroa samoihin laattoihin ja 20 rahtiin. Lyhyelläkin matikalla saan lopputulokseksi hyvän säästön. Kyllähän sitä eilen sitten väsytti ihan pirusti, mutta tänään päästään sitten laittamaan keittiön seinät loppuun ja aloittelemaan kenties vesieristeen laittoa kylppäriin.


Keittiön puolella sillä aikaa..


Oikeasti tuo kivi on kokonaan valkoista, mutta ujutimme mukaan muutaman mustan kiven, jotta siihen tulisi vähän potkua. Nyt kun katsoo lopputulosta, voisi sanoa, että olisi saanut olla jopa enemmänkin mustaa. Pitää korjata tilanne sitten tuohon toiseen seinään. Mutta mielestäni tuo seinä on ihan PIRUN hyvännäköinen. Eilen taputtelinkin itseäni selkään. Tuo seinä on meikäläisen tekemän, minä tein sen alusta loppuun! (Paitsi siinä vaiheessa, kun Make sekoitti minulle saneeraus- ja saumauslaastit, muuten tuo on kokonaan minun tekemä!)

Jeps, aamupalaa kehiin ja vähitellen herättelemään tuota miestä tekemään remppaa kanssani! Oikein ihanaa päivänjatkoa kaikille ja iso kiitos kommenteistanne, niitä on todellakin mukava lukea, kun tulee päivänpäätteeksi kotiin "raksalta". Ihana lukea, että on ihmisiä, jotka jakavat tuskani homehössöttäjillä ja remppaamisen tuskalla. Lisää, LISÄÄ!! =D Mikään ei ikinä riitä!

- Jaana

6 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Tosi kaunis tuo luonnonkiviseinä kyllä on! HYVÄ sinä!!
Kyllä se rempassa valitettavasti niin menee, että odotteluun menee enämpi aikaa, kuin itse tekemiseen, niin ainakin täällä Hämeessä, kiirutta ei piretä!
Toivon teille mukavaa, ILOISTA, remppapäivää
tuksu

Ruusa kirjoitti...

Seinä on hieno, hyvä hyvä!! :))

Sattumalta mies on tekemässä pientä vessaremppaa asiakkaalle, se alkoi maanantaina eli melkein samassa aikataulussa kuin teilläkin. Työhön tämä ammattilainen on varannut 3 viikkoa, eikä se edes polta, eikä kuulema käy vessassakaan (paitsi remontoi sitä) ;D
Viikossa on edetty siihen, että homma paisui tarkastajan toimesta. Tänää pitäisi olla jo vesieristettä tyrkkäämässä, mutta ollaankin vasta valamassa.

Omalla kokemuksella tulee mieleen hidastavina tekijöinä esim. tarkastajat-et pääse tekemään ennen kuin ne on luvan antaneet. Tavaran haku: hirveet välimatkat niihin isoihin marketteihin,mistä tavaraa saa (varsinkin täällä keskittymissä). Tuhraantuu helposti tunti jos toinenkin siihen, että tarvittava on lähdettävä hakemaan.

Tietysti on työmiehiä ja Työmiehiä.

Tuskaisinta remontissa on odottaminen, nimimerkillä odotan kittauksien kuivumista...

Mutta hei, kyllä se valmiiksi tulee, jokatapauksessa! :D

Tsemppiä!!! :)

Hipsu kirjoitti...

Wauuuuu! Minua huvittaa tuo edellinen postaus, se turkkilainen wc, et mitähän tosiaan vuokralaiset tykkäis tällaisesta linjasta :D

Hippokampustaja kirjoitti...

Kaunis tuo kiviseinä, mutta jäin vain miettimään, miten sen saa pidettyä puhtaana...

Noora`s Day kirjoitti...

ihana kiviseinä! :) ps. tervetuloa lukijakseni!

Jaana kirjoitti...

Hippokampustaja: Itse mietin juurikin seinää tehdessäni ihan samaa, mutta sitten kauneus voitti järjen... =D Veikkaan, että tiskiharja ja pesusieni tulevat olemaan vuokralaisen parhaimmat kaverit kyökin puolella =D

Hellan takana tuli se virhe, että tuli koverrettua saumauslaastia liikaa pois, jolloin urat ovat vähän syvemmät ja sitä kautta hiukan työläämmät, mutta asia korjattiin työtason takana ja toivottavasti myös tiskipöydän takana muistan olla kovertamatta liikaa pois.