perjantai 5. marraskuuta 2010

Vapaapäivää ja Kirppistelyä

Täytyy tunnustaa, että olen ihminen, joka ei hirvittävästi suunnittele tulevia tapahtumia ja menoja. Työvuorotkin katson vasta edeltävänä iltana, että osaa aamulla mennä oikeaan aikaan töihin. Toissa päivänä sen seuraus oli, etten edes tiennyt tulevasta vapaapäivästäni! Työkaverin piti minulle se sanoa!

Mikäs siinä, aamulla nukkua pitkään, kun ei ollut mitään suunnitelmiakaan. Kahden aikaan iltapäivällä vasta kuoriuduin ulos oloasustani ja suuntasimme kaupungille. Mieheni yritti koko ajan kysellä, että minne haluaisin mennä. Vastaus oli aina sama: minne sinä haluaisit minut viedä!

Tie vei kirppikselle! Ja kuinka sopivasti se sattuikaan. Jokunen aika sitten utelin Vihreän talon ja Diagnoosi: sisustusmanian siskoksilta mistä he ovat ne ihanat vanhat radiot saaneet. Pitkään yritin sellaista itsekin metsästää huuto.netistä ja muista sellaisista ja kun ei löytynyt, päädyin ostamaan itselleni "retroradion" (joka on seikkaillut muun muassa täällä). Mutta nyt, nyt kun sitä ei enää etsi, nyt kun sitä ei edes suunnitellut, siinä se oli! Ihana vanha aito alkuperäinen Saloran matkaradio! WAU! Hintakaan ei nyt kauhean paha ollut, 15 euroa ja lupasivat sen vielä toimivankin. Pattereita siihen ei vain nyt ole, mutta uskotaan!

Googlettelin vielä jotain perustietoja Salora Safirista. Täältä löytyi jo paljon tietoa ko. radiosta: "SALORA SAFIR oli tuotannossa 1963. Radio valmistettiin tanskalaisella lisensillä. Tanskalainen mallinimi oli TOR. Safir on SALORAn neljäs transistoroitu matkaradio. SALORA SAFIR aloitti kolmen ulkoasultaan samanlaisen matkaradion sarjan. Muut sarjan mallit ovat SAFIR 2 ja FINNOP". Täällä suunnalla taas kerrottiin seuraavaa: "Salora Safiria mainostettiin moniradioksi, joka ei ollut enää vain matkaradio vaan yleisradio. Siihen voitiin liittää lisäkaiutin ja levysoitin. Laitetta voitiin käyttää myös autoradiona. Safirissa oli toteutettu radioteollisuuden uusinta äänitekniikkaa ja äänialue oli 45-18000 Hz. Siinä voitiin säätää erikseen matalat ja korkeat äänet. Radio painoi 2,95 kg ja maksoi 310 mk." WAU, mikä peli! =D

Mutta nyt... TÖIHIN! Mutta vain päiväksi! Lauantaihan onkin pyhäpäivä, mutta siihen on jo suunnitelmia (tiedän, puhuin itseni pussiin.. OK, en YLEENSÄ suunnittele päiviäni etukäteen... =D ) Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille! Ja ihanan iso kiitos kaikille lukijoilleni, olette ihania ja teette bloggauksesta niin ihanaa!

- Jaana

PS. Huomenna on sitten vuorossa rantakuvia... Paljon vähäpukeisia ihmisiä tiedossa! Vink Vink! Enpä vain sanoa, että ketä =D HIHI!

4 kommenttia:

Ahti kirjoitti...

Onpas hieno ratio!
Minulla oli vahva usko, että sinuun kyllä voi luottaa! Yritän malttaa pysyä nahoissani huomiseen!

Marielisa kirjoitti...

Aika söpönen se kyllä on :)

Jäin odottamaan niitä kekripukin kuvia...otitko?
niin ja btw, onko sähköpostini tulleet perille??

Mukavaa Pyhäinpäivä-viikonloppua teille!

Jaana kirjoitti...

Marielisa: Sama pää kesät talvet, en sitten muistanut ottaa niitä pukkikuvia.. samoin kun paketti on valmiina siinä eteisen pöydällä odottamassa, että nappaisin sen mukaani, mutta se aina unohtuu... teis vaikka kuule tuon itse perille asti parin viikon sisällä =D

Anteeksi, että olet joutunut sitä odottamaan!

tuksu kirjoitti...

OI, kuinka hieno radio! Sellainen "oikea" matkaratio!
Mukavaa viikonloppua...(yritän pitää tota vaaria pöksyissään!)
tuksu