keskiviikko 23. kesäkuuta 2010

Kuopion Shoppailukierros

Iso Kiitos kaikista kommenteista, mitä on viimepäivinä tullut runsaasti. Jokainen ilahduttaa minua ja saa hymyilemään. Ihanaa kun blogimaailmassa onnen voi jakaa, näin se aina moninkertaistuu.

Eilisten kommenttien joukossa oli juuri sopivasti pyyntö Kajaanin kirppiksistä. Olin suunnittellut tälle päivälleni kertoa siitä Kuopion kirppisreissusta, laitetaan se ensiksi ja sitten alan työstää sitä Kajaanin kirppisjuttua. (Hyvä juttuehdotus, kiitos Nina juttuehdotelmasta!)

Harmittaa edelleen, kun jäi joitakin ihan must-kohteita käymättä Kuopiossa. Esimerkiksi Carlssonin tavaratalossa olisi pitänyt käydä, samoin kuin käydä vilkaisemassa oliko kauppakeskuksissa mitään uusia kivoja kauppoja. Mutta tässä olisi listaa, missä itse kerkesin pyörähtää (tai olisin halunnut pyörähtää)

Kirpputori Rihma (Puijonkatu 39, ark. 10-17, la 10-15)
Paikka, josta aina lähtee jotain mukaan! Tällä kertaa mukaan lähti kaksi Riihimäen lasipurkkia. Ihania vanhoja vaatteita, upeita vanhoja huonekaluja. Kuopion MUST!
Kirpputori Ropo (Käsityökatu 28)
Paljon vaatteita, paljon edullista pientä tavaraa. Valitettavasti tällä kertaa ei vain mitään lähtenyt mukaan. 

City Pörssi (Maljalahdenkatu 31, ark. 10-18, la 9-14, su 11-15)
Täällä en valitettavasti ehtinyt käydä, mutta miehen sisko kehui, että se on Kuopion paras kirpputori. Siellä käydään siis seuraavalla kerralla!

Tavarameri (Vuorikatu 19, ark 10-18, la 10-15, su 11-15)
Heidän pitäisi muuttaa nimensä Tavarataivaaksi. Paljon myyjiä, paljon pöytiä, paljon kaikkea. Erityisesti ihastuin kun erään rouvan omaisuutta oli tuotu myyntiin. Kaikkea aitoa ja alkuperäistä 40- ja 50- luvulta alkaen. Ei ihan ollut silmää miellyttävät kuosit, mutta se aitous! Oli myös hääpuku myynnissä! Ihana! Ja parasta tässä kirpputorissa on se, että se on ihan Amanda b:tä vastapäätä!

SPR:n Kontti-kierrätystavaratalo (Haapaniemenkatu 38, ark. 10-18, la 10-15)
Aina pakko käydä, edeltävänä kertana löytyi mukaan pussillinen punaisia nappeja, tällä kertaa kirjoja äidille. Aina jotain pientä. Kuvasta ilmenee meidän äidin kirjamaku aika hyvin... =D



Jaanan kirstu
Matkalla konttiin vastaan tuli liike, jota EI voinut ohittaa. Tuollainen nimi houkuttelee astumaan sisään ja viestii jostain sympaattisesta tuttavuudesta. Ja oli oikeassa! Jaanalta lähti mukaan ihana kyltti (jonka mieheni valitsi minulle ja maksoi vielä, joten ei mitään kuittailua minun puoleltani miehelle!)


Ajan tarina
Täältä en suomeksi sanottuna ole vielä raaskinut ostaa mitään, mutta siellä on niin paljon ihanaa, että pakko siellä on aina käydä! Ja tällä kertaa siellä odotti ihana yllätyskin! Alakerrassa oli maalattu raikkailla väreillä seiniä ja tehty interooreja. Täytyy sanoa, että kummatkin olivat UPEITA! Tuollaisen makuuhuoneen minä haluan joku kerta! Kaikki toimii! Varastohyllyt, antiikkinen sänky ja peili, räväkkä oranssinpunainen väri JA tuo varastovalaisin /valosarja! Kaikki vain jotenkin toimii tosi hyvin yhteen!
 
 

Ja olohuoneen puoli... IHANA! Raikas turkoosin värinen seinä ja paneeliverhoista tehty tilanjakajan. Tuo paneeliverho juttu voisi toimia esimerkiksi myös terassilla tai huvimaassa.. IHANA, UPEA, MAHTAVA! SUPERLATIIVIEN SUPERLATIIVI!


Ah, tuollaisen värikylläisen kodin jos saisi rakennettua... tai hei, mikä mua estää! Pitääpä rueta miehelle puhumaan, mitä hän tykkäisi tuollaisesta trooppisesta makuuhuoneesta!

Mmm.. kyllä shoppailu on ihanaa. Vaikka rahaa ei menisikaan, aina saa uusia ideoita! Siispä oikein idearikasta päivää kaikille! Ja muistakaa osallistua arvontaan! Arvontaan pääset tästä



Mutta nyt, vapaapäivä on lusittu, takaisin kahdeksi päiväksi töihin... Ihanaa viikon puoliväliä kaikille ja mittumaarian alusviikkoa!

- Jaana

Ja Outi! Onneksi olkoon hyvistä kehuista Positiivarissa. Ja kiitos halista =D

8 kommenttia:

tuksu kirjoitti...

Kiitos! Olipa mukavaa pistääntyä kanssasi Kuopiossa shoppailureissulla :)
Itse en ole Kuopioon ollut tilaisuudessa tutustuakkaan. Ihan vaan torilla ohikulkiessa.
matkat kun ovat suuntautuneet nelostietä hämeeseen, silloin, kun Koillismaalla asuimme.
Mukavia työpäiviä. Mä lähden kahvinkeittäjä/tarjoilijaksi äidin 91-vuotis-juhliin.
tuksu

Eva-Liisa kirjoitti...

Kiitos tästä Kuopiokierroksesta. tämmöinen Pläjäys on tosi hyvä idea, senkin takia että paikkakunnalle shoppailemaan menijä saa kivan tietopaketin jo etukäteen. Itsekään en tiennyt ihan kaikkea mitä infosit, joten tosi hieno tää juttu.

Minä kaipaisin samanlaisen kirpputori esittelyn Tampereelta. Sinne olemme suunnistamassa tässä heinäkuun aikana.

Onpa ihanaa että sinä ja Viivu pääsitten samallee luokalle, wautsi. Haluun sitten kuulla paljon kuulumisia opiskeluajalta.

Ruusa kirjoitti...

Kuopioon siis!!
Tuo Ajan Tarina oli joskus aikoinaan aina Kajaanin messuilla mukana, mutta siitä on jo aikaa..Ostin heiltä kerran ihanan kuivatuista ruusuista tehdyn asetelman, vieläkin se on mukana ja suht ehjä vaikka taitaa olla läpi käynyt n. 9 muuttoa! :D
Aivan todella ihana tuo makuuhuone siellä!

Värikästä työviikon loppua!

Tarja kirjoitti...

Vastavierailulla piipahdin, ja lisäsin blogisi suosikkeihini :)
Kiitokset noista Kuopion kirppisvinkeistä, täytyykin laittaa osoitteet talteen.
Ihanaa juhannusta Kainuunkadulle!

Elämän Helmiä kirjoitti...

Kiitos vinkeistä. Kaksi vuotta Kuopiossa asuneena , en ole kaikkia paikkoja kiertänyt, joten nyt syksyn tullen on mitä kierrellä ja katsella.
Kajaanin tarjonnasta olisin kans kiinnostunut, kesäisin siellä paljon aikaa vietetään mökillä ja vanhempien luonatalvella, joten jos sattus sateisia päiviä, jolloin kaupungille viitsisi lähteä, olisi kiva tietää minne kannattaa suunnistaa (miettii Kajaanista lähtöisin).
-päivi-

sarppa kirjoitti...

Kiitos kirppis infosta!:)
Olenkin miettinyt kuopion kirppareita,kun mennään sinne nyt kesällä.Noissa pitääkin pyörähtää!:)

Nina kirjoitti...

Kiva että tartut ehdotukseen - Kajaanin kirppistietoja odotellen ;o)

Jaana kirjoitti...

Olkaas oikein hyvät kaikki! Pitää alkaakin kirjotella tuota Kajaanin kirppisinfoa.. ja jossakin vaiheessa voisi Oulunkin kirppiksistä tehdä!

Kyllä kirppistely on ihanaa! Saa kaikkea kivaa edullisesti!